Windows 10 - Reserveer nu je upgrade alvast!

Oostdam logo Windows 10Na eindeloze upgrade processen te hebben doorlopen met alle preview/build versies, heeft Microsoft dan nu einde de definitieve datum aangekondigd waarop Windows 10 op de markt zal komen. Dit is 29 juli 2015 geworden, een nu al bijna historisch datum. Ondanks dat er nog wel een paar issue's zijn met wat AMD processor computers, denk ik dat ze die makkelijk kunnen gaan fixen in de komende 2 maanden. Ik ben nu al blij met deze versie. Dit nieuwe operating systeem zal Microsoft echt door het komende decennia brengen en het platform worden voor vrijwel elk sort apparaat. Van smartphone, laptop. personal computer, tablets tot aan grotere schermen, games en allerlei (huishoudelijke) apparaten als koelkasten, thermostaten en wat al niet meer aan domotica!

In eerdere artikelen heb ik jullie al voorzien van de verschillende versies van Windows 10 en wat upgrade mogelijkheden, gisteren, 31 mei 2015 heft Microsoft ook een upgrade knop in de taakbalk gezet bij alle Windows systemen die geactiveerd, legaal en geschikt voor een upgrade zijn, middels de Windows Update Services. Dit artikel vertelt je hoe je daarmee je upgrade naar Windows 10 alvast kunt reserveren, zodra deze uitkomt. Je helpt hiermee de ontwikkelaars, maar ook de Microsoft systemen om de miljoenen upgrades voor te bereiden en in goede, gecontroleerde banen te leiden. Ik stel voor dat je dit doet, maar installeer het niet direct zodra je een mail krijgt, er zitten nog een paar haakjes en oogjes aan waar we in latere artikels op deze website nog op terug zullen komen.

Laten we nu eens kijken hoe je de Windows 10 upgrade kunt reserveren. 
Zoals in het plaatje hier links te zien is, wordt er bij een legale, te upgraden Windows versie, een icoontje in de taakbalk gezet. Als je hier met de rechter muis knop op klikt, krijg je de keuze uit 4 opties. Get Windows 10, Reserveer de gratis upgrade, ga naar Windows Update & leer Windows 10 kennen. Een klik met de linker muisknop brengt je direct naar de 2e optie die we in dit artikel verder doornemen. Na je klik zal er een nieuwe pop-up op je scherm komen die er als volgt uitziet:

Natuurlijk kun je even door de 6 redelijk commerciele slides klikken, maar eigenlijk hoef je allleen maar op de knop "Reserve your free upgrade" te klikken. Hierna zal er, na een klein momentje een volgende pop-up
op je scherm komen: 

Windows 10 notifications - oostdam.Info - reseve your vrsion

Geef in dit scherm je mailadres op, meestal zal dit je "Live" account van Microsoft wel zijn.
Vergeet het vakje voor de gratis "upgrade", marketing en nieuws "spam" niet aan te klikken :-)
en klik daarna op de Send confirmation knop.

Dat is alles voor dit moment. Microsoft zet je computer in een wachtrij en ze weten direct hoeveel servers ze uiteindelijk moeten reserveren om alle upgrades van hetzelfde soort systeem als jouw computer goed te kunnen uitvoeren. De bevestiging krijg je niet, wel een e-mail als de upgrade voor je computer klaar staat op, of redelijk direct na 29 juli aanstaande. Je kunt deze actie niet herhalen. Er staan nu op 3 plekken een paar "tekentjes" dat je hebt aangegeven dat jouw computer de gratis upgrade mag krijgen. De "Reserve your free upgrade" knop zal dan ook een 2e keer niet eens meer te zien zijn. Een beetje irritant is wel dat het icoontje in de taakbalk blijft staan. Toen we hier navraag over deden bij Microsoft, kregen we als antwoord dat je het icoontje natuurlijk altijd kunt verbergen via de normale opties, maar dat het vooral zo bedoeld was om de particulier eenvoudig toegang te kunnen geven tot de video's en websites van Microsoft (optie 4) waar je van alles over het nieuwe Windows 10 kunt lezen en leren. Nou ja, dat kan een goede reden zijn. Anders plaats ik binnenkort wel een artikel hoe beschreven wordt hoe je dit icoontje weg kunt halen.  

Hou even in gedachten dat er bedrijven zijn, waaronder die van mij zelf; die een upgrade service naar Windows 10 in verschillende vormen aanbieden aan zowel particulieren als bedrijven. Deze bedrijven kijken ook naar andere zaken die met de upgrade te maken kunnen hebben. Denk hierbij aan backups, vrije diskruimte, aanwezig groepsbeleid, ingesteld ouderlijk toezicht, maar ook zaken als (bitlocker) encryptie die allemaal best vervelend kunnen tegenwerken in een upgrade traject naar Windows 10. De meeste gebruikers zullen het zelf prima kunnen dadelijk, maar neem je zelf ook risico met je eigen data en je bestanden? 

Goed, hou deze website in de gaten voor de laatste upgrade problemen en oplossingen. Ik help jullie graag waar dat mogelijk is, zolang het redelijk blijft. En na de upgrade ??  Kan ik je alleen maar veel plezier wensen met het gebruiken van Windows 10 !!


Tip 1:
voor het laatste nieuwqs over Windows 10.

Tip 2: dit artikel om je eigen volgers op de hoogte te brengen.

Tip 3: als dit artikel je geholpen heeft,.. bedankt!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben Oostdam picture - afbeeldingBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior System Engineer for a High Quality service organization in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign