Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamWas Vista al eens traag met afsluiten, Windows 7 kan er ook af en toe iets van. Natuurlijk blijft het standaard afsluitscherm "hangen" als er een notitie of bestand niet opgeslagen is. Maar zelfs zonder dat kan het af en toe lang duren. De standaard "wachttijd" voor het afmelden van een programma is wel 12 seconden. Genoeg voor een standaard gebruiker, maar voor de gevorderde zou het meestal wel wat sneller mogen.


Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( of via de Windowstoets + de letter R )
( bevestiging hiervan is altijd nodig )
Blader vervolgens HKEY_LOCAL_MACHINE\CurrentControlSet\Controle.
Zoek naar de REG_SZ sleutel met de naam WaitToKillServiceTimeout

Deze staat standaard op een waarde van 12000. Verander deze naar bijvoorbeeld 2000. ( om sneller de programma's af te sluiten )
De waarde van deze registersleutel moet liggen tussen 2000 en de 20000, en is een getal in miliseconden. Standaard wordt dus 12 seconden gewacht met het afsluiten van een proces. Ben je een ervaren gebruiker en wil je wel sneller afsluiten zonder in standby modus te gaan? Dan is het wijzigen van deze registersleutel een eerste stap. Gaat het je toch te snel, gewoon de waarde weer wat hoger zetten. De nieuwe waarde gaat pas in als de computer een keer afgesloten of herstart is geweest.Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een backup van te maken.


Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands, specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign