Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamIn Vista of in Windows 7 krijg je na het starten altijd het Welkomsscherm te zien. In de visie van Microsoft worden computers altijd door meerdere verschillende mensen gebruikt. Het is ook vanuit een standaard beveiligings oogpunt een goed idee om altijd een wachtwoord, gebruikersnaam of vingerafdruk door een gebruiker in te laten geven. Maar stel dat je dit om de één of andere reden toch niet wilt,..... Een voorbeeld hiervan kan zijn, een computer die een presentatiescherm aanstuurt, waarbij je wilt dat dat de presentatie automatisch weer gaat lopen na een stroomstoring. Dan is onderstaande wel een oplossing.

Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar netplwiz in. Dit geeft direct de module gebruikersbeheer weer. Selecteer de gebruiker die automatisch in moet loggen en haal het vinkje voor de tekst "Gebruiker moet Naam en Wachtwoord opgeven" weg. Als je daarna op OK klikt, zal Windows je vragen om 2 keer het wachtwoord van de betreffende gebruiker in te geven, waarna dit wachtwoord opgeslagen zal worden ten behoeve van de automatische inlog. Hierna zal Vista of Windows 7 altijd standaard met dit account aanloggen.Tip: Zie je de optie niet staan? Dan is je computer lid van een domein, waarin de optie via Group Policy is uitgeschakeld. Een beheerder kan dit toch wel altijd inregelen indien gewenst, zelfs al is het een lokale computer.


Let Op:
Het uitschakelen van het welkomscherm is een behoorlijk beveiligingsrisico. Bij diefstal of verlies is het mogelijk dat derden ongewenst gegevens kunnen inzien die niet voor hun zijn


Printscreen: Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands, specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn. 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign