In Windows 7 worden heel netjes voorbeelden, zogenaamde "Tumbnails", van schermen weergegeven zodra je met je muis over het (gegroepeerde) stukje in de taakbald gaat. Het duurt heel even voordat je die voorbeelden te zien krijgt, maar dit kun je wel sneller, of langzamer maken.


Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( bevestiging hiervan is altijd nodig )
Blader vervolgens HKEY_Current_USER\Control Panel\Mouse.
Zoek naar de REG_SZ sleutel met de naam MouseHoverTime


Deze staat standaard op een waarde van 400. Verander deze naar bijvoorbeeld 20 of 30. ( om sneller op te laten komen )
De waarde van deze registersleutel moet liggen tussen 0 en 4000, kwestie dus van uitproberen wat je het beste vindt werken. Het moet wel echt een waarde er tussenin zijn, dus 1 als minimale waarde en 3999 als maximale waarde. De nieuwe waarde gaat pas in als de computer een keer afgesloten of herstart is geweest.


Tip: Wil je dit voor alle gebruikers van een computer sneller maken, dan dienen hiervoor alle sleutels via HKEY_USERS te worden aangepast. Dit is namelijk een gebruikers afhankelijke instelling. Inregelen via HKEY_USERS .DEFAULT is niet mogelijk. Deze instellingen zijn en blijven gebruikers gebonden.


Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.


Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign