In de combinatie live messenger en Windows 7 is iets vreemds geslopen. De normale werkbalk bevat nu de Messenger, bestaande uit 2 tabs. In alle eerdere versie van Messenger, stond er ook altijd een icoontje in de systeem werkbalk rechts onderin naast de klok. Die mis je nu, want Windows 7 zet het systeem incoontje als extra tabblad in de normale werkbalk neer.


Hoe krijg je nu het icoontje weer terug in de systeembalk?
Het antwoord is, zoals meestal het geval is, heel simpel. Blader via de Verkenner naar:


C:\Program Files
\Windows Live\Messenger\ en zoek het bestand msnmsgr.exe op.


Klik met de rechtermuisknop op dit programma, kies voor "eigenschappen" en ga naar de Compatibliteits Tab. Kies hier voor "Uitvoeren als" en selecteer één Vista, Service Pack 2. Hierdoor zal, na de volgende keer opstarten, het oude vertrouwde messenger icoontje weer in de systeembalk verschijnen. 


Tip:
Via het nieuwe Notificatie instellingenscherm kun je nu ook de weergave van berichten van Messenger inregelen.


Let Op:
Indien er een nieuwe versie van Messenger verschijnt, bestaat de mogelijkheid dat het msnmsg.exe direct en in zijn geheel wordt overschreven. Hierdoor is het mogelijk dat de handeling zoals hierboven staat beschreven opnieuw gedaan moet worden.

Printscreen: Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn. 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign