In Vista en Windows 7 staat standaard, net als dat bij Windows 2000 en XP al het geval was standaard helemaal rechts in de taakbalk, net links van de klok de notificatie ruimte op je werkbalk. Deze geeft "preventief" waarschuwingen en berichten af. De bekendste voorbeelden zijn wel dat er nieuwe updates ingestalleerd zijn, of dat een driver voor nieuwe hardware geinstalleerd is en het apparaat gebruikt kan worden. Het komt met regelmaat voor dat mensen dit allemaal niet willen zien. Je kunt die notificaties dan ook uitschakelen. Hoe je dat doet wordt hieronder beschreven.


Notificaties verwijderen uit de taakbalk deel 1:
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar gpedit.msc in. (in plaats van het zoekveld boven de Start-knop kun je ook de Windows-toets (vlaggetje) of Windows-toets+R gebruiken)
Ga naar Gebruikersconfiguratie/Beheersjablonen/Startmenu en Taakbalk toe. Zoek en vindt aan de rechterkant de optie "Alle ballonnen met meldingen uitschakelen"; en zet de optie op ingeschakeld. Klik weer op de "OK" knopIn het Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in. Neem er nota van dat hier direct onder nog een paar opties staan die maar een deel van de ballonnen melding verbergen. Notificaties verwijderen uit de taakbalk deel 2:
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in. (of gebruik de Windows-toets (vlaggetje) of Windows-toets+R)
Bevestiging hiervan is vrijwel altijd nodig. Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer 
Maak hier de volgende nieuwe DWORD (32 bits) waarde aan met
de naam: NoTrayItemsDisplay en geef deze een waarde van 1.
Na opnieuw aanloggen zijn de meldingen voorgoed verdwenen.Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for a large company in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.

 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign