In Windows 7 staat standaard de klok rechtonderin op een 24 uurs weergave. Er zijn echter gebruikers, maar dan hebben we het toch voornamelijk over engelstalige gebruik(st)ers die graag met de tijdsnotatie AM/PM werken. Dat is natuurlijk snel en makkelijk in te stellen.


Hoe doe je dit dan:
Klik op de "Start" en type bij "Programma's en bestanden zoeken" het programma intl.cpl in. (of via Windows-toets(+r)) Je komt nu direct in de "Land- en Taalinstellingen" terecht, die je overigens ook normaal via het configuratiescherm kunt bereiken. Klik op de knop "Meer instellingen" en ga naar het tabblad "Tijd" toe. Nu moet je kijken bij "Lange tijdnotatie". Lange tijdnotatie staat hier ingesteld als "UU:mm:ss" en dat verander je naar "uu:mm tt". Je moet er wel kleine letters van maken om de 12 uurs notatie te krijgen maar een beschrijving van de verschillende notaties staat ook al in dit scherm. de letters "tt" bepalen de AM of PM maar die moet je wel nog even apart aanklikken onder de lange tijdnotatie.


Na klikken op toepassen/OK, zie je direct de nieuwe instellingen actief. Veel plezier ermee!Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign