In Vista en Windows 7 zit standaard de zoekfunctionaliteit rechts bovenaan de verkenner, het zogenaamde "Zoekvak". Op het moment dat je hier een zoekopdracht intypt, worden overeenkomsten en zoekopdrachten uit het verleden direct eronder weergegeven. Dit werkt leuk, maar kan ook best vervelend zijn. Dat is tenminste mijn persoonlijke mening regelmatig. Dan ga ik dus op zoek naar een oplossing daarvoor. Die is uiteindelijk gevonden in de volgende instelling.


Hoe doe je dit dan:
Klik op de Windows-toets ( het vlaggetje ) en type daarna gpedit.msc in. Ga vervolgens in het nieuwe scherm naar Gebruiksconfiguratie /  Beheerssjablonen / Windows Onderdelen / Windows Verkenner en aan de rechterkant zie je 3 mappen staan en een hele rij opties eronder. De 10e heeft als naam “Recente zoektermen niet weergeven in zoekvak Windows Verkenner”. Dubbelklik hierop en kies daarna voor "Uitgeschakeld" en de OK knop en het is geregeld nadat de computer een keertje herstart wordt.


Uiteraard is dit eigenlijk een registerwijziging op de achtergrond, maar ik wilde eens deze manier beschrijven voor de gemiddelde gebruiker. Lees/kijk maar eens door de verschillende opties. Misschien zit er nog wel iets handigs bij.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign