In Windows 7 is standaard opgenomen dat de verschillende schermen die je open maakt, voor applicaties, programma's, tools of iets anders automatisch op het scherm verdeeld worden. Heb je een groot scherm, dan zul je ook de verschillende (deel)schermen half over elkaar zien staan, en is er altijd wel een mogelijkheid om een ander scherm aan te klikken zonder direct de Aero functie of de Alt+Tab functie te moeten gebruiken. Windows 7 gaat er standaard vanuit dat je met al die programma's tegelijk bezig bent op de één of andere manier. Dit gaat natuurlijk niet meer op als je elke snelkoppeling de optie "Maximaal Scherm Openen" meegeeft, maar het idee is duidelijk denk ik. Nou zijn er echter ook situatie denkbaar dat je dit helemaal niet wilt gebruiken. Eigen schermindeling voor overzicht op de verschillende programma's bijvoorbeeld, maar ook een kiosk pc met alleen een browser scherm, of een applicatie waarvan je wilt dat die maximaal geopend wordt en blijft, zou je "vast" willen zetten. Om het automatisch "arrangeren/indelen" van de verschillende schermen uit te zetten kun je het volgende doen.


Indelen / Schikken / Arrangeren Windows schermen uitzetten:
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( bevestiging hiervan is vrijwel altijd nodig )  Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop 
Helemaal onderaan aan de rechterkant staat de sleutel: WindowArrangementActive
met een waarde van 1.

Wijzig deze waarde naar het getal "0" en nadat de computer de volgende keer aan gaat, is de automatische schermen indeling van Windows 7 verdwenen. Ik laat hem zelf eigenlijk altijd aanstaan, maar dat is persoonlijk natuurlijk.


Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands, specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign