Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamMilieu, het "groene denken" is helemaal "in" vandaag de dag. Alles draait om groen, groener, groenst lijkt het af en toe. Kilometerheffing is dadelijk vrijwel onvermijdelijk lijkt het, we rijden allemaal in "kleinere" maar zeker "zuinigere" auto's, (al was het alleen maar voor de bijtelling) draaien de temperatuur in huis sneller wat lager en meer van die dingen. Wat doet Windows 7, als laatste product van Microsoft, aan het nieuwe "Groene" denken? Helemaal niets? Jawel hoor, zelfs Microsoft heeft deze beweging aan zien komen en er zelfs een standaard energie rapport voor in Windows 7 voor meegenomen. Alleen is het een beetje jammer dat je er een beetje naar moet zoeken, want het zit erg verstopt. Daarom dit artikel dus zodat je kunt leren hoe je de PC of laptop misschien toch iets zuiniger kunt laten werken in de toekomst.Hoe doe je dit dan:
Klik op de "Start" en type bij "Programma's en bestanden zoeken" de letters CMD in. De "Opdrachtprompt" is ook beschikbaar onder "Alle Programma's/Bureau-Accessoires". Klik daar met je rechtermuisknop op en kies voor de optie "Als Administrator uitvoeren". Bevestiging hiervan is vrijwel altijd noodzakelijk. Nu type je de volgende opdracht in:


Powercfg -energy -output d:\temp\Energy.html


D:\ is hier de schijf en temp het bestandspad, maar dat mag natuurlijk elke locatie zijn. Let erop dat je een schijf en een bestandspad opgeeft waar je schrijfrechten op hebt. meestal zal dit niet het probleem zijn. Gedurende de volgende 60 seconden, zal Windows 7 meten hoeveel energie je computer gebruikt, de aangesloten accessoires, (USB)disken, programma's en wat al niet meer op dat moment gestart wordt of reeds gestart is op de computer. Dit wordt weergeven door tekst in de commandprompt met "Tracering 60 seconden inschakelen" en "Systeemgedrag observeren...". Zodra de test gedaan is verschijnt er een tekst dat de analyse voltooid is, en meestal een tekst als "Er zijn problemen met de energie-efficiëntie gevonden". Daaronder wordt het aantal fouten, waarschuwingen en informatieve berichten weergegeven. Wil je een goede meting hebben, doe deze test dan op een representatief moment als je de programma's open hebt staan die je normaal ook gebruikt. Om een leuk voorbeeld te kunnen maken heb ik deze test op een oude PC eventjes gedaan. Het resultaat daarvan kun je zien en downloaden via deze link. De fouten staan standaard in de rood/roze kleur en de waarschuwingen in de gele kleur.


Veel plezier in het ontdekken waar jouw computer niet energie zuinig mee omgaat!
Misschien toch eens iets uitschakelen?


Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign