Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamIn Vista en Windows 7 is standaard opgenomen dat er gezocht kan worden op het internet als de extensie van een programma (nog) niet bekend is op de computer zelf. Wil je dit niet, of heb je geen internet aangesloten bijvoorbeeld, dan kun je dit door het wijzigen van een registersleutel uitzetten. Dit voorkomt in ieder geval de nodige traagheid als je inderdaad niet op internet aangesloten bent, maar ook als je dat wel bent, wordt Windows 7 er iets sneller van, simpelweg omdat het systeem nooit zal gaan zoeken. Hoe dit werkt beschrijf ik hieronder.
Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( bevestiging hiervan is vrijwel altijd nodig )  Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies 


Als hier al een mapje Explorer staat ga je daarop staan, anders maak je via de rechtermuisknop een nieuwe sleutel daarvoor aan.
Zie ook enkele andere artikelen op deze site die naar deze sleutel verwijzen.


Klik met de rechtermuisknop op de Explorer sleutel en kies voor: Nieuw en DWORD (32-bit) waarde
Geef deze de naam: NoInternetOpenWith en vul als waarde het cijfer 1 in.

Dit zal er voor zorgen dat bestanden met onbekende extensies niet meer automatisch op internet naar meer informatie gaan zoeken.
Zeker erg handig als het een machine betreft die niet op internet aangesloten is.Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign