Windows 7 www.oostdam.infoVeel mensen wijzigen hun bureaublad achtergrond in Windows 7. Leuk, niet persé sneller als het een zware foto is, maar het staat wel leuk. Standaard is de vraag natuurlijk of je die "foto zelf gemaakt" hebt... In bedrijven en organisatie wordt hier minder aandacht aan gegeven. Sommige bedrijven/organisaties doen er niet zo moeilijk over, andere stellen zelfs centraal de achtergrond vast. Als het uitgeschakeld is door de systeembeheerder zul je meestal een melding zien die lijkt op "Dit onderdeel is uitgeschakeld. Neem contact op met uw systeembeheerder.". Sommige beheerders verbieden wel de achtergrond te wijzigen, maar vergeten dan iets anders ook te activeren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nog steeds een snelkoppeling aanmaken, of een programma uitvoeren. Eén van die trucjes is de bekende DOS prompt of het niet uitschakelen van de "Uitvoeren" optie, maar er zijn er nog een stel, geloof het maar. Via die "openingen" is het vaak mogelijk om "RegEdit" te starten, en op dat moment is de oplossing voor het veranderen van je bureaublad al binnen handbereik. Hoe doe je dit dan?
Via de DOS prompt, "Uitvoeren" of andere trucjes die ik verder niet zal noemen, type je Regedit in.
( bevestiging hiervan, via UAC, is vaak wel nodig )  Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop

Ga hierop staan en en zie dan dat er aan de rechterkant de sleutel "No ChangingWallPaper" staat.
Verwijder deze sleutel door op Verwijderen te klikken of verander de waarde van de sleutel van 1 naar 0.
Beide hebben hetzelfde effect, misschien is de sleutel verwijderen iets handiger.

Sluit de registerbewerker af door het rode kruisje rechts bovenin te gebruiken en ga daarna maar lekker
een foto van jezelf als achtergrond gebruiken. Het mag direct namelijk.


Tip: Geen pc van een bedrijf/organisatie en toch deze melding?  Dan is er een lokale policy voor aangemaakt, waarschijnlijk door die grapjas van een buurjongen, die altijd zo "handig" met computers is, of wellicht heeft u een computer van iemand "overgenomen". Zelfde verhaal. Los dit op door eerste de lokaal ingestelde regels te verwijderen of aan te passen door MMC.msc te openen, of gebruik de "God-modus" zoals die ergens anders hier op de site beschreven staat. Daarna is het waarschijnlijk zo opgelost. Let bij het openen vooral op het laatst geopende MMC's, die bij "Open" staan. Zelfs buurjongens die die denken heel erg slim te zijn, vergeten die naam uit de laatst geopende mmc consoles te verwijderen. Heb je meteen de goede te pakken!Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as an system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten.
 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign