Je kent de functie in Windows 7 vast wel. Veel mensen gebruiken de "Aero" functie van Windows 7 omdat die er gewoon super goed uitziet. In Vista wilde men deze nog wel eens standaard uitzetten vanwege de prestaties, maar in Windows 7 is dat absoluut niet meer nodig.  Nou hebben de meeste mensen nogal eens de neiging om bestanden op hun bureaublad op te slaan. Je kunt daar heel snel heen springen en alle openstaande scherm in één keer te verkleinen, door op het vakje rechts naast de tijd te klikken. De "shake/schudden" functie houdt echter het scherm/window waarmee je "schudt" zelf open, terwijl de overige schermen allemaal geminimaliseerd worden. Doe je de "schudden" functie opnieuw, worden alle geopende scherm weer groot, zoals ze waren.

Sommige mensen ervaren de "schudden" functie als vervelend en zouden hem het liefste helemaal verwijderd hebben. Dat kan, maar is geen instelling die je zomaar ergens uitzet, het is wederom een register aanpassing die dit voor je kan regelen.


Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( bevestiging hiervan is altijd nodig )  Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Ga hierop staan en klik met de rechtermuisknop, en kies voor Nieuw / Sleutel.
Geef deze sleutel de naam "Explorer". Ga daar opnieuw op staan ( links ) en
klik weer met de rechtermuisknop en maak een DWORD-32 bits waarde aan
met de naam: NoWindowMinimizingShortcuts en geef die de waarde van 1 mee.


Na afmelden van de gebruik(st)er of het opnieuw starten van de computer is de "Shake/Schudden" functie vervolgens uitgeschakeld. Hou wel even in gedachten dat deze registerwijziging per gebruik(st)er is en dus niet in één keer voor de hele computer telt.Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as an system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten.
 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign