In Windows 7 zijn veel functies uit Vista of XP nog steeds bruikbaar. Eén van de verborgen grappen uit XP bestaat ook nog steeds in Vista en Windows 7. Ik gebruik hem zelf met regelmaat en dit is één van de aanpassingen die ik bijna altijd standaard in Windows 7 aanbreng. Iedereen is wel bekend met de Verkenner en de handige functies die je bijvoorbeeld via de rechtermuis knop kunt uitvoeren, het zogenaamde "Context" menu.

Naar_map_kopieren_of_verplaatsen_In Windows_7 Oostdam.Info Afbeelding 1
Misschien is het je nog nooit opgevallen, maar de regel kopiëren naar heeft boven en onder zich een grijsstreepje staan, omdat deze functie een aparte groep is. Groep? Er staat toch maar één regel? Nee dus! Want al vele Windows versies lang zitten daar functies bij die standaard gewoon uit staan. Een ander artikel dat ik hier over schreef kun je ook vinden in deze link. Veel gebruikers openen 2 schermen van de Verkenner en slepen daar de bestanden gewoon heen en weer. Dat kan natuurlijk altijd en is ook geen probleem. Met 2 eenvoudige wijzigingen in het register kun je er echter ook 2 complete functies aan toevoegen. Hoe dit werkt beschrijf ik hieronder.Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( bevestiging hiervan is altijd nodig )  Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\Shellex\ContextMenuHandlers 

Als je hier staat klik je met de rechtermuisknop op Nieuw / Sleutel
Nu dubbel klik je op de Standaard/Default sleutelnaam en vul daar in de onderstaande waarde:
{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}
Dit zal de "Naar map kopiëren..." functie activeren in je rechtmuis knop in de verkenner.

Wil je de functie "Naar map verplaatsen..." er ook bij hebben?
Ga naar dezelfde ContextMenuHandlers map toe en klik weer met de rechtermuisknop op Nieuw / Sleutel
Wederom dubbel klik je op de Standaard/Default sleutelnaam en vul daar nu de volgende waarde in:
{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}
Dit zal de "Naar map verplaatsen..." functie activeren in je rechtmuis knop in de verkenner.

Probeer het maar eens, ik vind het een erg handige functie, die echt een toegevoegde waarde is!Tip: Op verschillende internet pagina's zijn deze sleutels ook te downloaden. Ik raad dit niemand echt aan, omdat deze pagina's/downloads ook andere ongewenste dingen kunnen bevatten. Iemand die een beetje weet wat hij/zij doet, heeft aan de bovenstaande informatie genoeg.Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands, specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 
Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign