Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamJe kent dat wel, koop je (via internet) ergens een oude computer van iemand, voor je kinderen bijvoorbeeld, staat er een andere naam in het scherm als je de eigenschappen van Windows opzoekt. Vervelender nog is dat die naam ook nog eens standaard naar voren komt als je een nieuw programma wilt installeren. Onderstaand staat een oplossing hiervoor beschreven. Overigens is deze oplossing niet allen geschikt voor Windows 7, maar werkt dit ook voor alle Vista en XP versies. Eenmalig wordt deze instelling gedaan bij een computer, bij de eerste installatie namelijk. Hoe krijg je nu je eigen naam in dat scherm? Hoe doe je dit dan?
Klik in het bekende zoekveld boven de Startknop en type daar Regedit in.
( bevestiging hiervan is altijd nodig )  Ga naar de volgende registersleutel toe:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

Aan de rechterkant zie je vervolgens de volgende 2 sleutels staan:
RegisteredOrganization  ( Hier staat de organisatie (bedrijfs)naam in )
RegisteredOwner  ( Hier staat de eigenaarsnaam in ) 


Wijzig de gewenste sleutel en bij de volgende keer starten van je computer zal de naam goed in het scherm staan.Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Sr. Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 
Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign