Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamZowel laptop gebruikers als desktop gebruikers die Windows zullen het probleem wel kennen. Een extra microfoon aansluiten is vaak noodzakelijk, want als dit soort accessoires al worden meegeleverd, gaan ze stuk, zijn ze van mindere kwaliteit, of schaf je door al het gebruik van bellen, Skype, MSN of OCS gewoon uiteindelijk een beter examplaar aan. De speakers zijn vrijwel altijd aanwezig, dat is het probleem meestal niet. Goed, naar de winkel geweest, microfoon gekocht en aangesloten op het rood/roze poortje aan de voor- of achterkant van de laptop/pc. En dan,... start je op, en ga je proberen of de microfoon het doet. En dan denk je dat het net nieuwe apparaat niet werkt.......Hoe los je dit nu op?
Kijk allereerst natuurlijk of de microfoon goed aangesloten zit in de pc/laptop, maar die zit er natuurlijk goed in,....
Is de juiste driver wel geinstalleerd? Zoek via Hardware naar nieuwe apparaten, en installeer de goede driver via de meegeleverde CD, of via Internet. Vista en Windows 7 gebruiken hiervoor het eerste gedeelte van de hardware ID, en in vrijwel alle gevallen werkt dit heel erg goed. Werkt het nog niet? Rechts onderin de werkbalk zie je standaard de tijd staan. Direct daarnaast staat een speakertje op je werkbalk. Staat er een rood kleurig tekentje bij, zoek dan de microfoon/luidsprekerknop op en zet de luidsprekers aan. Voor de microfoon maakt het echter niet uit. Klik met de rechtermuisknop op de speaker en kies voor Opnameapparaten; Tabblad Opnemen; klik op de microfoon en daarna op de knop Eigenschappen. Op het tabblad Niveaus kun je vervolgens de opnamesterkte aanpassen, (gewoon op 100 zetten overigens); op het tabblad Aangepast indien aanwezig kun je het vinkje Micro Boost aanzetten. Die laatste is alleen aanwezig als de microfoon die eigenschap heeft.


Hoe test je de werking daarna?

  • Indien er een optie op je computer of microfoon tabblad zit die Echo heet, kun je hiermee het geluid van je microfoon direct door de speakers laten klinken. Wel wenselijk om de optie daarna weer af te zetten anders wordt je er gek van.
  • Begin een Skype gesprek met iemand, kun  je direct alles testen en kan nog gezellig zijn ook.
  • Begin een MSN (video)gesprek zodat je direct alle media functies tegelijk kunt testen, inclusief de (ingebouwde)webcam.
  • Via Start; Programma's kun je onder Bureau-Accessoires de Geluidsrecorder aantreffen. Hiermee kun je zelf een gesprek/opname starten. Na pauzeren of stoppen, kun je via de menuopties het geluidsbestand bewaren. Bladeren naar de locatie waar je het bestand hebt neergezet en speel het bestand af. Hoor je geluid? Werkt je microfoon!Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Sr. Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign