Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamWindows 7 heeft, net als de Vista versies, vele malen minder last van het vastlopen van applicaties/programma's. Gelukkig maar! Helaas kan het toch nog wel eens voorkomen dat een programma niet meer verder wil. Dan zit je dus te kijken naar een wazig, niet bewegend scherm, en je muis en toetsenbord doen het dan ook al niet meer.  De oorzaak hiervan is dat de standaard time-out voor het niet reageren van programma's staat op een tijd van 20 secenden. Dat lijkt kort, maar als je erop zit te wachten is het altijd te lang.  Dit kun je veranderen voor de standaard waarde, de huidige gebruik(st)er en eventueel ook voor andere gebruiker. Dit in het kader van kleine moeite, groot plezier.  Onderstaande registerwijziging zorgt ervoor dat dit allemaal een stuk sneller gaat. Opmerking terzijde, deze artikelen zijndanwel speciaal voor Vista en Windows 7, maar deze register wijziging werkt ook prima bij machines die elke versie van XP geïnstalleerd hebben.Hoe doe je dit dan?
Open het Regedit programma via de Windows Open toetsencombinatie (Windowstoets+R) of via de Startknop en het intypen van Regedit via "Zoek programma's of Bestanden". Ga helemaal bovenaan op "Computer" staan en druk op de "F3" knop. iermee activeer je de zoekfunctie binnen het register. Type hier nu de term "WaitToKillAppTimeout" in en druk op de "Enter" toets. De standaard waarde van deze sleutels is een waarde van 20000, dat staat voor 20.000 miliseconden, dat dus gewoon 20 seconden is. Dat is best lang. Ik stel voor dat iedereen deze waarde op 4000 zet. Dat is dus maar 4 seconden. Lang genoeg om het probleem te zien, en kort genoeg om niet gefrusteerd te raken. Druk daarna nog een paar keer op de F3 toets, om ook alle andere sleutels met deze tekst te vinden. Het is namelijk mogelijk dat andere gebruikers een profiel op de computer hebben en die gun je ook een snellere afsluittijd als het toch eens mis mocht gaan.


Let Op: Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.


Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Sr. Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign