Windows 7 Oostdam.info Ben Oostdam tips & tricsVeel mensen gebruiken de verkenner in Windows 7. Niet alleen om bestanden op te zoeken, hoewel dat vaak makkelijker kan, maar ook uit een stukje gewoonte of om de zelfgemaakte onderliggende mappen structuren gewoon visueel beter te kunnen beheren.  Er wordt door Microsoft standaard gepromoot om de standaard "Bibliotheken" te gebruiken voor het opslaan van bestanden. Dit werkt goed, en is ook de standaard voor het (automatisch) overzetten van bestanden bij migratie of het verplaatsen van bestanden vanaf andere computers. Er zijn echter mensen die dit minder handig vinden en die altijd gewoon bovenaan de C, D, E of wat voor letter dan ook willen beginnen met zoeken in de verkenner. Voor deze mensen is de volgende wijziging beschikbaar.


Wijzig startlocatie Windows Verkenner van Bibliotheken naar "Mijn Computer":
Ga via de Startknop naar "Alle Programma's" "Bureau-Accessoires". Klik met de rechtermuisknop op de "Windows Verkenner" en kies voor "Eigenschappen". Je ziet nu als doel staan: ( 3e van boven op het Tabblad Snelkoppeling ) %windir\explorer.exe. Wijzig dit in: %SystemRoot%\explorer.exe ::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} Klik op de knop OK en de volgende keer dat de Windows Verkenner geopend wordt zal die openen met het gebruikelijke scherm van "Mijn Computer"

Spijt? Gewoon de  %windir\explorer.exe weer terugzetten in de snelkoppeling en het standaard openen naar de bibliotheken is weer actief.


Printscreen:
Niet aanwezig.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign