Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamZo wel in Vista als in Windows 7 hoef je de licentie niet direct te activeren. Overigens kan ik iedereen eigenlijk direct aanraden om een Windows 7 licentie aan te schaffen, want ik ben van mening dat Microsoft hier echt een goed product van heeft gemaakt. Steeds meer zie ik om me heen dat mensen er belangstelling voor krijgen en het graag eens willen proberen. Nieuwere computers worden natuurlijk allemaal alleen nog maar met Windows 7 geleverd. Het gebruik van Vista en Windows 7 versies voor test redenen via Microsoft Virtual PC of VMware Workstation zie ik dan ook steeds vakaer gebeuren. Nou is er standaard de mogelijkheid om tot 120 dagen de software te gebruiken zonder direct een licentiecode in te moeten geven. Voor veel mensen zal dit meer dan genoeg zijn om overtuigd te raken van de kwaliteit van deze producten. Er is echter nog een mogelijkheid om dit zelfs op te rekken tot 360 dagen. ( Daarna gewoon kopen natuurlijk, is die paar euro's gewoon waard!! )


Hoe doe je dit dan?

Al je op "Eigenschappen" van "Computer" klikt zie je onderaan in het scherm staan hoeveel dagen er nog tot "verplichtte" activatie van Vista of Windows "over" zijn. Klik vanaf de Startknop bij "Programma's en Bestanden zoeken" de tekst "cmd" in. Bovenaan zal de bekende DOS-promt zichtbaar worden. Met de rechtermuisknop hierop klikken en kiezen voor "Als Administrator uitvoeren". Veelal moet dit bevestigd worden. Daarna type je in:  slmgr -rearm of rundll32 slc.dll,SLReArmWindows. Na een paar seconden zie je vervolgens staan dat het commando succesvol was en dat de computer hiervoor opnieuw gestart dient te worden. CMD scherm is te verlaten door het kruisje of door "Exit" te typ[en. Kijk je bij de "eigenschappen" van de "computer" opnieuw, zul je zien dat er weer 30 dagen vrij gebruik beschikbaar zijn. Dit kun je ook vanaf de Command-prompt doen door:  slmgr -xpr in te typen. Dit kun je 3 keer doen na je eerste installatie ( die ook 30 dagen is ) wat dus neerkomt op een testperiode van 120 dagen totaal.
( Daarna gewoon kopen natuurlijk, is die paar euro's gewoon waard!! )

Voor alle luilakken, prutsers en gebruikers die nog niet overtuigd zijn van deze besturingssystemen is er nog een verlenging mogelijk van 8 x 30 = 240 dagen. Hiermee komt het totaal aantal dagen uit op 360. Als je de software dan nog niet aanschaft, zit je in de bijstand, (maar dan kun je het al gratis via de gemeente krijgen ) of je naam is Dagobert Duck, zo gierig ben je dan. Via een registerwijziging kun je namelijk het aantal "Re-arms" na de eerste 3 x nogmaals verlengen met 8 pogingen zelfs. Dit komt dus neer op 11 keer 30 dagen plus de eerste 30 dagen proef na installatie is totaal 360 dagen. Open hiervoor "Regedit" via "Programma's & Bestanden zoeken" ( of via de Windowstoets + de letter R ) ( bevestiging hiervan is altijd nodig )
Ga vervolgens naar 'HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform' toe. ( In Vista is dit SL ) Zoek aan de rechterkant de sleutel "SkipRearm" op en dubbelklik vervolgens op de Dword sleutel. Zet de waarde op 1 en je kunt Vista of Windows 7 nog 8 keer extra een slmgr -rearm geven.


Functionaliteit verlies bij niet activeren:
Laat je de activering van Vista of Windows 7 achterwege?  Dan schakelt het besturings systeem over naar een modus waarin niet alle functies meer beschikbaar zullen zijn. Gewoon aanschaffen dus!!


Let Op:
Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn. 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign