Windows 7 Oostdam.Info Ben OostdamWindows 7 heeft net als je eerdere versies van Windows een standaard beperking op het aantal downloads dat je vanaf 1 site tegelijkertijd kunt doen. Dit is ooit zo ingebouwd, niet zozeer om het downloaden tegen te gaan, maar omdat de meeste verbindingen "vroeger" toch niet al te snel waren over het algemeen. Dit is niet zozeer een limiet van Windows, maar meer van de geinstalleerde Internet Explorer versie. Nou zijn er natuurlijk al veel mensen die een andere browser gebruiken, maar ook daar zijn in de meeste gevallen standaard limieten op meegegeven. In dat geval dient er dus een andere registersleutel gewijzigd te worden. Hoewel Microsoft onlangs door de Europese regelgeving verplicht was een browser keuze aan alle gebruikers voor te leggen, blijft een overgroot deel van de markt de Internet Explorer van Microsoft gebruiken. Daarom onderstaand de manier om deze beperking in de verschillende versies van Internet Explorer te omzeilen.


Hoe doe je dit dan?

Open het Regedit programma via de Windows Open toetsencombinatie (Windowstoets+R) of via de Startknop en het intypen van Regedit via "Zoek programma's of Bestanden". Ga voor de laatste Internet Explorer versies vervolgens naar de volgende locaties toe:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\Feature_Maxconnectionsperserver\iexplorer.exe en HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\Feature_Maxconnectionsper1_0server\iexplorer.exe
Verhoog deze 2 sleutels met dezelfde waarde, bijvoorbeeld met 6 of 7 tot het maximum van 9 dat ik adviseer.

Voor de oudere Internet Explorer versies,..... (Ik zou eerst een upgrade naar Internet Explorer 8 adviseren trouwens, zit niet voor niks in elke automatische update van Microsoft,...) ga je naar de volgende locaties toe:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current-Version\Internet Settings\MaxConnectionsPerServer en HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current-Version\Internet Settings\MaxConnectionsPer1_0server Deze waardes (DWORD) kun je ook met het zelfde aantal ophogen, maar ook hier adviseer ik niet boven de 9 uit te gaan.

Het door mij gehanteerde maximum van 9 is een aantal waarbij alles zeker goed zal blijven gaan tijdens het downloaden. Aangezien dit erg afhankelijk is van processoren, intern gheugen en nog wat factoren, blijft dit een indicatie. Hogere waarden zijn mogelijk, maar de foutkans tijdens het downloaden neemt daarmee wel toe.Let Op: Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.


Printscreen: Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign