Windows 7 logo Oostdam.info Ben OostdamWindows 7 is echt een goed product geworden. Stabiel, handig, makkelijk en veilig ingebruik. Op zoek naar een missende functie? Ik was eerst nog op zoek naar de standaard spellen zoal die ook op andere, eerdere versies geinstalleerd staan. Alle eerdere versies van Windows hadden standaard namelijk alle spellen geïnstalleerd. Handig als je even niets te doen had of je verveelde. Windows 7 lijkt dat niet te hebben of toch wel? Bij een standaard installatie is de hele map "Ontspanning" namelijk leeg! Geen zorgen, natuurlijk zijn er die bekende spellen. Ze zijn zelfs al geinstalleerd maar worden alleen verborgen gehouden.


Hoe doe je dit dan:

Dit kan op 2 manieren, maar je komt bij hetzelfde scherm uit. Via de Startknop, kun je gaan naar Configuratiescherm / programma's en dan rechtsbovenin kiezen voor "Windows onderdelen In- of Uitschakelen".  Hierdoor wordt er een nieuw schermpje geopend waar je halverwege een plusje voor "Ontspanning" ziet staan. Klik maar eens op het plusje en ja hoor, daar zijn alle bekende spellen weer! Schaken, FreeCell, Hartenjagen, Mahjong, Mijnenveger en Patience noem het maar op. Even aanklikken, Windows 7 past even wat aan en de spellen zijn direct beschikbaar onder de programma's bij "ontspanning". Zelfs een aantal spellen dat online gespeeld kan worden tegen iedereen op de hele wereld staan daarbij. Je kunt ook boven de startknop direct "Windows-onderdelen" intypen, dan ga je direct naar het juiste scherm toe.  

Verwijderen van de games gaat op precies dezelfde manier. Vinkje weghalen en het spel na een aanpassing binnen Windows 7 uit de Programmamap ontspanning verdwenen zijn. Omdat de spellen eigenlijk allemaal al op je computer staan, hoef je zelfs bij het aan- en uitschakelen van de spellen je computer niet opnieuw te starten. Dat was in de eerdere versies van Windows besturingssystemen wel anders!
 


Let Op:
Microsoft brengt met enige regelmaat updates uit voor de bekende spellen. Deze spellen zelf willen namelijk nog wel eens misbruikt worden door kwaadwillende derden die daarna ( een deel van ) de computer over zouden kunnen nemen. Dergelijke updates worden alleen gedownload of uitgevoerd indien het spel aanwezig is in de programmamap ontspanning. Het is aan te raden dit soort update van Microsoft altijd direct te installeren.


Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands, specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign