Windows 7 logo www.oostdam.infoWindows 7 heeft net als Vista een standby stand ingebouwd zitten. Dit kan makkelijk zijn, zeker als je veel je scherm even dichtklapt, of meerdere malen je pc of laptop eventjes gebruikt. Om te begrijpen hoe dit werkt, moet je je voorstellen dat van alles wat je doet, aan het typen bent, of open in je scherm hebt staan, de instellingen, het geheugen dat in gebruik is, de scherm opbouw enzovoorts, in een apart bestand wordt bijgehouden. Dit noemen we het Hybernation bestand. Iedere keer terwijl je aan het werk bent, wijzigt de inhoud van dit bestand. Elke keer dat je het scherm dichtdoet, op de powerknop drukt, of bij een laptop, de batterij leeg raakt, moet er namelijk overgeschakeld kunnen worden naar de standby stand. Ben je echter een gebruiker die nooit de standby gebruikt?; die gewoon een vaste pc heeft die altijd normaal uit- en aangezet wordt? Dan heeft het zin om de standby, ofwel Hybernation uit te schakelen. Op deze manier wordt er ook de hele tijd niet zo'n Hybernation bestand bijghouden, en daar wordt je pc natuurlijk toch weer ietsje sneller van. Tenslotte neemt het altijd een, welliswaar klein, stukje geheugen en schijfruimte in gebruik.Hoe doe je dit dan?

Open het Regedit programma via de Windows Open toetsencombinatie of via de Startknop en het intypen van Regedit via "Zoek programma's of Bestanden". Ga vervolgens naar de volgende locatie toe: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power en zet bij de Variabelen HibernateEnabled en HiberFileSizePerfect allebei de waardes naar 0. Door deze wijziging kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de stand-by functionaliteit. Overigens is het wel zo dat je handmatig het bestaande hybernate bestand nog zult moeten verwijderen om de ingenomen bestandsruimte weer terug te krijgen.Let Op: Het wijzigen van registersleutels kan er de oorzaak van zijn dat de computer niet of slecht(er) werkt. Indien een gebruiker niet redelijk ervaren is, wordt het wijzigen van registersleutels afgeraden. Het standaard advies is ook om voorafgaand aan het aanbrengen van wijzigingen in het register, hier eerst een (volledige) backup van te maken.


Printscreen: Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn. 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign