Windows 7 is heeft een aantal min of meer "verborgen" toetsencombinatie ingebakken zitten die toch wel erg handig kunnen zijn. Onderstaand vindt je er een aantal waar je gemak van kunt hebben.


Hoe doe je dit dan?

Hou de "Windowstoets" ingedrukt en druk op het Pijltje naar Links om je huidige scherm naar de linkerkant te verschijven. Houdt je de "Windowstoets" ingedrukt en druk op het Pijltje naar Rechts, dan zal je scherm naar de rechter zijkant verplaatst worden. Echter, kom je van de linkerkant af, dan zal het scherm eerst weer naar het midden gaan en bij de volgende "Windowstoets + pijltje rechts" pas helemaal naar de rechterkant opschuiven.  "Windowstoets + pijltje naar boven" zal je actuele scherm volledig maximaliseren over je gehele beeldscherm heen. "Windowstoets + pijltje naar beneden" zal je huidige actuele scherm minimaliseren en het eerste onderliggende scherm actief maken. Indien je gebruik maakt van meerdere scherm, is er nog een klein trucje mogelijk.  Indien je een actief Window op je linkerscherm hebt, kun je hem snel naar je rechterscherm zetten door "Windowstoets+Shift+Rechterpijltje" te gebruiken. Omgekeerd werkt dit ook natuurlijk, van rechter naar linkerscherm doe je met "Windowstoets+Shift+Linkerpijltje".Tip: Gebruik de Windowstoets ook eens samen met de Alt toets. Hierdoor komt er bijvoorbeeld in je browser IE8, een extra balk tevoorschijn, waardoor alle functies ook weer met de bekende Alt+toetsen te gebruiken zijn. Nog een keer deze combinatie gebruiken, laat de balk ook weer verdwijnen. De combinatie Windowstoets + 1 zorgt ervoor dat van het 1e programma dat links in de taakbalk staat een nieuwe versie wordt geopend. Makkelijk als je van een programma meerdere versies moet openen, zet deze dan links in de taakbalk en deze toetsencombinatie is daarvoor mogelijk.


Let Op:
Weinig om speciaal op te letten. Het gebruik van deze toetsencombinaties kan niet echt heel veel kwaad.


Printscreen:
Niet aanwezig.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Started shortly with Windows NT 4, worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Managed Services in the Netherlands.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.
 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign