Outlook installeren is vrijwel voor niemand een probleem. De standaard stelt alles goed voor en na het instellen van mailadres, en zonder bijzondere firewall instellingen zal de gemiddelde particulier of gebruiker er snel mee kunnen werken. In Outlook 2003, 2007 en 2010 wil het echter nog wel eens voorkomen dat Outlook vast slaat, of dat bepaalde functies het niet helemaal goed meer doen. Een samenvatting van alle herstart opties/mogelijkheden van Outlook kun je terug vinden in een ander artikel op deze site, maar dit artikel gaat over een "verkeerde" taal voor de standaard mappen binnen Outlook. 

 

Oorzaak en voorbeeld van Outlook mappen in de verkeerde taal:

Outlook 2010 verkeerde folder namenOp de afbeelding hier aan de linkerkant, kun je het probleem duidelijk zien. De opdrachten in het lint, en de algemene functies, zoals die in de vierkanten staan, zijn in de Nederlandse taal. Onder de favorieten en in het Outlook bestand zelf zijn de map namen echter nog in de Engelse taal. ( zie de verschillende pijltjes )


Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Meest voorkomende is een Engels talige installatie waarna er een Nederlands taalpakket overheen is geinstalleerd. Maar ook door (her)installatie, upgrade vanaf een beta versie, of een profiel reset kan dit probleem ontstaan.


Dit kan onduidelijk en verwarrend zijn voor de gebruikers, maar is gelukkig simpel op te lossen.

Oplossing:Outlook map namen verkeerd oplossing


Sluit Outlook eerst in zijn geheel af.
Klik op de "Start" en type bij "Programma's en bestanden zoeken" de opdracht: Outlook /resetfoldernames in.  (of gebruik de Windows-toets (vlaggetjes-toets) of Windows+R) en type daarna de op[dracht in.
 

Dit voor Vista en Windows 7 gebruikers, kies op XP systemen voor "Uitvoeren". 


Nu wordt Outlook opnieuw gestart, en wordt de taal voor de mappen opnieuw ingesteld. Hierbij wordt gekeken naar de regionale instellingen die je in Windows 7 terug kunt vinden onder Start / Configuratiescherm / Klok, Taal en Regio / Taal van de gebruikersinterface wijzigen. 


Het resultaat is te zien aan de afbeelding hier aan de rechterkant. Alle mappen zijn keurig in de Nederlandse taal en zullen ook zo blijven staan voor alle volgende keren dat Outlook opgestart wordt.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Sr. Support Engineer for a large company in the Netherlands, specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn. 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign