Office 2010 Word logoWord 2010 bestandsinformatie, rechten en versie aanpassen. 

Onderstaande artikel wil meer inzicht geven in enkele nieuwe opties
die sinds uit uitkomen van Word 2010 beschikbaar zijn en die makkelijker
werken mogelijk maken. Hieronder de nieuwe mogelijkheden met
betrekking tot de bestandsinformatie

 

 

Iedereen heeft het wel eens gezien, maar zal er vaak niet al te lang bij stil staan. De bestandsinformatie. Dit is de informatie die je in een (info)ballon ziet als je bijvoorbeeld in de verkenner/explorer met de muis over een bestand heen gaat. Dit kan informatie bevatten over de auteur, onderwerp en meer van dat soort dingen. Veelal worden dit soort gegevens ge-indexeerd en kan er op steekwoorden gezocht worden. De praktijk was echter vaak dat deze opmerkingen, wijzigingen, onderwerpen, tags en teksten met de hand gewijzigd werden via de rechtermuisknop in de verkenner. Microsoft heeft dit probleem gezien en aangepast in geheel Office 2010. Immers, het gebeurde maar al te vaak dat een bestand gekopieerdf werdt, waarna er allerlei aanpassing gedaan werden, zonder dat de bestandsinformatie aangepast was. Bijna vanzelf sprekend, want minimaal de helft van de mensen realiseerde zich nooit dat dit aangepast kon worden, kopieerde gewoon het orgineel en de bestandinformatie werdt daarna niet aangepast. Gelukkig is dit nu een flink stuk makkelijker geworden.

 


Hoe doe je dit dan?
Klik in de bekende blauwe Bestand Tab.

Veelal, behalve direct na installatie, zal de optie van"Recent geopende" bestanden worden weergegeven.

Die daarboven waar "Info" of "Informatie"boven staat, moet je hebben.
( ten tijde van publicatie is de juiste Nederlandstalige tekst nog niet bekend )

De opties aan de linkerkant zijn beschreven in andere artikelen op deze site.

Helemaal aan de rechter zijkant kun je nu de bestandseigenschappen & informatie hierover aanpassen. Zodra je met een muisklik weer buiten het betreffende vakje klikt, ligt de informatie vast en zal dit bij de eerste keer dat het bestand bewaard/opgeslagen wordt ook bewaard worden. Geen extra klikken meer, om die gegevens te wijzigen, maar wel iets dat maar al te vaak "vergeten" wordt. Een paar reden om het wel te doen:

 

  • Mensen die je bestand downloaden en/of digitaal ontvangen kijken er wel naar.
  • Het staat erg vreemd dat een andere naam/bedriijf de Auteur is in plaats van je zelf.
  • Vindbaarheid van een opgeslagen bestand wordt minder door verkeerde informatie. 
  • Onprofessionele uitstraling als deze gegevens niet bijgewerkt worden.
  • Bij vragen, kan de auteur sneller gevonden worden.

Probeer er dus eens iets meer op te letten, dat deze gegevens goed bijgewerkt worden. Bovenstaande argumenten zijn daar zeker voldoende voor. Microsoft heeft hier in ieder geval een goede algemene verbetering in de software voor aangebracht.

 

 

Let Op: Zeker bij het digitaal verzenden van documenten zijn bovenstaande aanpassingen belangrijk. Niet aangepaste gegevens gaan een eigen leven leiden en tja,... dat contract, afspraken document of iets anders dat er zo erg mooi uitziet,..., Niemand wil toch dat te zien is dat het eigenlijk gekopieerd is van iemand anders?


Printscreen: Niet aanwezig.

 

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. 

 

 

 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign