Outlook 2010 logo  Outlook 2010 en het verbergen van de details van afspraken 

  
  Eén van beter de wijzigingen in Outlook 2010 is, het aanpasbaar
  zijn van de zichtbaarheid van je afspraken in agenda.
  Hier had je in de 2007 versie al iets meer mogelijkheden voor,
  maar Outlook 2010 gaat hier veel verder in. 

 

Onderstaand bespreek ik de (on)mogelijkheden met betrekking tot het aan anderen/derden laten zien van je eigen agenda punten.

Standaard  is de instelling van je agenda bij een installatie zo dat iedereen in ieder geval de tijden kan zien dat je bezet bent, zonder daar de inhoud van te laten zien

 

Waar ga je naartoe om deze instelling te wijzigen: 

Klik aan de linkerkant op het menu item "Agenda".

Bijna helemaal aan de rechterkant van het Lint, zie je vervolgens Kalender permissies staan.

Klik hierop en zie welke opties iedereen op je agenda heeft.

"Standaard" is wat iedereen kan zien.

Via de knoppen "Toevoegen"en "Verwijderen" kun je zelf naar believe personen, Security groepen enzovoorts toevoegen, waarna je er ook weer rechten aan kan geven. Er zijn nu maar liefst 11 standaard machtigings nivo's aanwezig, die voor de gemiddelde gebruik(st)er ruim voldoende zullen zijn. Aanpassen en "op maat" maken van de toegangsnivo's blijft natuurlijk mogelijk.

Indien rechten op agenda's wijzigen, is het mogelijk dat er 15 minuten overheen gaan, voordat de wijzigingen effect hebben. In bedrijven worden tevens vaak door de beheerders gebruik gemaakt van beheerssjablonen die dit soort rechten kunnen beperken of instellingen zelfs helemaal niet op het scherm weergeven. Hierdoor zal de wijziging van deze rechten via de beheerder moeten gaan. 

 

Let op: 

Het is nodig dat je op de juiste naam of groep staat, waar je de rechten op je agenda voor wilt aanpassen. Hier wordt vaak te snel overheen gekeken waardoor rechten in het echt anders kunnen zijn dan dat je in eerste instantie denkt.

 

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten.

 

 

Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign