Toepasbaar op: 
Windows 2000 server alle edities, Windows 2003 server alle edities, Windows 2008 alle edities, Windows 2000, en Windows XP.
Op Windows Vista en Windows 7 is dit nog niet getest. ( stuur even een mail als je het getest hebt, dan pas ik deze pagina aan,... ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de hoofdletters X weglaten )


Hoe:
Open een (administrator/elevated) command prompt, voor de ouderen, een DOS box.

 

Gebruik het volgende commando: SET DIRCMD=0
Dit zorgt ervoor dat alle directories/mappen verborgen worden, maar nog wel steeds toegankelijk zijn,.....  
Terug zetten??? Gebruik dan het commando SER DIRCMD=        ( laat dus gewoon de 0 weg )


Let Op:
Het verbergen van bestanden ( vooral bij andere mensen ) kan er toe leiden dat mensen denken dat de harde schijf leeg is. Ze zouden dan voor een herinstallatie of format kunnen kiezen, waardoor ze mogelijk alsnog eerder opgeslagen gegevens kwijt raken.  Printscreen:
Niet aanwezig.

 

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten.

 

 

Wednesday the 23rd, June 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign