Dit blogje geeft een goede manier om je telefoonnummer te verbergen als je naar een nummer belt waarvan je niet wilt dat de gebelde je nummer ziet,
Iedereen zal dat wel eens een keer tegen zijn gekomen. Je hebt vaak je nummerweergave gewoon aanstaan, ik wel tenminste, zodat collega's gewoon zien wie er belt.

Bel je echter naar een klant via je mobiele telefoon is het niet altijd even handig dat je eigen nummer zichtbaar is. Een beetje slimme klant slaat direct je mobiele telefoonnummer op, en dat wil je echt niet altijd.

Je kunt dit voorkomen door #31# voor het te keizen nummer te zetten. Dat kun je natuurlijk ook gewoon zo in je Outlook contacten zetten, dat gaat net zo makkelijk en op die manier heb je helemaal een goede controle over wie je nummer wel en niet mogen zien. Een voorbeeld:

Je wilt de gemeente Utrecht bellen, afdeling Burgerzaken. Het telefoonnummer daarvan is 030-2860000.
Je telefoon staat standaard ingesteld op nummer weergave "aan".
Je kiest als nummer #31#0302860000 en je nummer zal niet zichtbaar zijn voor de persoon die opneemt, ook niet bij doorverbinden.

Sommige overheidsinstantie zullen echter altijd je nummer zien als je er naar toe belt.
Denk hierbij aan het alarmnummer 112, of het minder spoed eisende nummer 0900-8844.
Hierbij zal ik elke geval het (mobiele) telefoonnummer van de beller zichtbaar zijn.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ben OostdamBen Oostdam has been working with Windows systems since 1993. Worked for several companies as a system administrator, and is currently a Senior Support Engineer for Qurius Customer Care in the Netherlands specialized in System Center Solutions.

Disclaimer: Er is geen enkele garantie voor het gebruik van de bovenstaande informatie. Het publiceren/uitvoeren van deze tekst is geen enkele garantie en dient altijd vooraf goed bekeken te worden. Het volledige risico van het gebruik van deze tekst is voor de lezer(es)/gebruik(st)er. Schade veroorzaakt door acties naar aanleiding van dit artikel, of claims in elke vorm, kunnen dan ook niet behandeld worden. De webmaster van deze site waarborgt niet de accuraatheid en volledigheid van de inhoud van deze webpagina's. Elke vorm van aansprakelijkheid wordt uitgesloten. Deze artikelen zijn mijn persoonlijke mening, of van mede auteurs, en hoeven niet noodzakelijkerwijs de mening van mijn werkgever te zijn.

 
Friday the 7th, May 2021. All rights reserved.. // Oostdam WebDesign